Galette

4 personen

bereidingstijd 45 minuten

 

Ingrediënten
 

  • 100 g boekweitmeel (natuurvoedingswinkel)

  • 100 g bloem

  • 1 ei

  • 1/2 tl zout

  • 250 ml melk

  • 350 g verse zachte geitenkaas in 8 plakken

  • 5 el olie

  • 150 g verse spinazie

  • 4 takjes tijm

  • peper

  • 8 el geraspte emmentaler

  • 15 g walnoten, fijngehakt

  • 2 el bieslook om te garneren.

 

Bereidingswijze

 

Meng met een spatel beide soorten meel met het ei, 1/2 tl zout, 100 ml melk en 100 ml water tot een glad beslag. Laat 20 minuten rusten . Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes geitenkaas op het bakpapier. Verhit 1 el v.d. boter in een kokenpan, voeg de spinazie toe en laat in 2 min op hoog vuur slinken. Voeg de tijm toe en breng op smaak met epper en zout. Roer de rest v.d. melk door het crêpesbeslag. Verhit 1/2 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep 1 soeplepel beslag in de pan en draai rond zodat het mooi uitvloiet. Bak het felsnje 1-1,5 minuut op middelhoog vuur tot de onderkant lichtbruin en de bovenkant droog is. Keer het flensje. Leg 1 el v.d emmentaler in het midden en vouw de buitenste randjes naar binnen zodat er een vierkant ontstaat. Bak de crêpe in 1/2 minuut goudbruin. Houd het flensje warm en bak ook de rest van de flensjes. Plaats de bakplaat met geitenkaas 3-4 minuten onder de grill tot de geitenkaas gesmolten en goudbruin is. Verdeel de spinazie en geitenkaas over de flensjes. Garneer met walnoten, bieslook en bestrooi met peper.