
Galette
4 personen
bereidingstijd 45 minuten
Ingrediënten
-
100 g boekweitmeel (natuurvoedingswinkel)
-
100 g bloem
-
1 ei
-
1/2 tl zout
-
250 ml melk
-
350 g verse zachte geitenkaas in 8 plakken
-
5 el olie
-
150 g verse spinazie
-
4 takjes tijm
-
peper
-
8 el geraspte emmentaler
-
15 g walnoten, fijngehakt
-
2 el bieslook om te garneren.
Bereidingswijze
Meng met een spatel beide soorten meel met het ei, 1/2 tl zout, 100 ml melk en 100 ml water tot een glad beslag. Laat 20 minuten rusten . Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes geitenkaas op het bakpapier. Verhit 1 el v.d. boter in een kokenpan, voeg de spinazie toe en laat in 2 min op hoog vuur slinken. Voeg de tijm toe en breng op smaak met epper en zout. Roer de rest v.d. melk door het crêpesbeslag. Verhit 1/2 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep 1 soeplepel beslag in de pan en draai rond zodat het mooi uitvloiet. Bak het felsnje 1-1,5 minuut op middelhoog vuur tot de onderkant lichtbruin en de bovenkant droog is. Keer het flensje. Leg 1 el v.d emmentaler in het midden en vouw de buitenste randjes naar binnen zodat er een vierkant ontstaat. Bak de crêpe in 1/2 minuut goudbruin. Houd het flensje warm en bak ook de rest van de flensjes. Plaats de bakplaat met geitenkaas 3-4 minuten onder de grill tot de geitenkaas gesmolten en goudbruin is. Verdeel de spinazie en geitenkaas over de flensjes. Garneer met walnoten, bieslook en bestrooi met peper.
