Crêpes Suzette

4 personen

bereidingstijd 20 minuten

 

Ingrediënten

 

  • 400 ml melk

  • 200 g bloem

  • 5  eieren

  • 50 g suiker

  • 1 mespuntje zout

  • 50 g boter

  • 2  suikerklontjes

  • 2  sinaasappels

  • 1  citroen

  • 1 scheutje sinaasappellikeur

  • vanilleijs

 

Giet de melk in een kom en voeg bloem, eieren, suiker en zout toe en roer tot een glad beslag. Laat de boter smelten en roer het door het beslag. Bak in een koekenpan of flensjespan dunne flensjes van het beslag. Wrijf de suikerklontjes over de schil van een sinaasappel. Pers de sinaasappels en citroen uit. Laat in een pan met dikke bodem de suiker en de suikerklontjes karamelliseren. Voeg de boter toe en blus af met het citroen- en sinaasappelsap. Laat inkoken tot stroopdikte. Zet de afzuigkap uit. Leg de flensjes in de pan en voeg een scheut likeur toe. Steek de likeur aan en flambeer de flensjes. Leg de flensjes op de borden en serveer er vanilleijs bij.

  • Facebook Black Square
  • Twitter Black Square
  • Google+ Basic Black